Har du et spørsmål til arbeidsrettsekspertene i advokatfirmaet Ræder? Du kan sende det inn her i full anonymitet.

Krav på utbetaling av feriepenger ved oppsigelse

En leser spør:
Hei

Jeg vurderer å si opp min fulltidsstilling for å studere. Jeg har 3 mnd. oppsigelse og vil om jeg sier opp i oktober, være ansatt til 31. januar neste år. I og med at jeg slutter i januar, har jeg da krav på å få utbetalt mine 5 uker ferie som lønn? Det er lite sannsynlig at jeg får ta ut ferie i januar.

På forhånd takk for svar!

Senioradvokat Ole André Oftebro i Kluge Advokatfirma DA svarer:

Hei!
Reglene for beregning og utbetaling av feriepenger finner man i ferieloven. Hovedregelen her er at feriepenger skal utbetales siste lønningsdag før ferien, jf. lovens § 11 første ledd.

Ved oppsigelse har ferieloven en spesialbestemmelse i § 11 tredje ledd om at “alle opptjente feriepenger utbetales siste vanlige lønningsdag før fratreden”. “Alle opptjente feriepenger” omfatter både feriepenger opptjent 2013 og feriepengene opptjent i januar 2014. Arbeidsgiver må foreta forskuddstrekk for skatt for feriepengene som opptjenes og utbetales i januar 2014.

Jeg er litt usikker på hva du sikter til med å “få utbetalt mine 5 uker som lønn”. Feriepengeutbetalingen vil komme i tillegg til lønn i oppsigelselsestid. Husk imidlertid at feriepengene er ment å dekke inntektsbortfall i ferien, og at du ikke vil ha krav på feriepenger fra en eventuell ny arbeidsgiver før i 2015.

Med vennlig hilsen

Ole André Oftebro

For å se min Linkedin profil, klikk her

Vist 364 ganger. Følges av 1 person.