Har du et spørsmål til arbeidsrettsekspertene i advokatfirmaet Ræder? Du kan sende det inn her i full anonymitet.

Bidraget er publisert med ropert og har blitt hentet fram på Mjøsby (søndag 29. september 2013). Les mer om roperten…

Krav på utbetaling av feriepenger ved oppsigelse

En leser spør:
Hei

Jeg vurderer å si opp min fulltidsstilling for å studere. Jeg har 3 mnd. oppsigelse og vil om jeg sier opp i oktober, være ansatt til 31. januar neste år. I og med at jeg slutter i januar, har jeg da krav på å få utbetalt mine 5 uker ferie som lønn? Det er lite sannsynlig at jeg får ta ut ferie i januar.

På forhånd takk for svar!

Senioradvokat Ole André Oftebro i Kluge Advokatfirma DA svarer:

Hei!
Reglene for beregning og utbetaling av feriepenger finner man i ferieloven. Hovedregelen her er at feriepenger skal utbetales siste lønningsdag før ferien, jf. lovens § 11 første ledd.

Ved oppsigelse har ferieloven en spesialbestemmelse i § 11 tredje ledd om at “alle opptjente feriepenger utbetales siste vanlige lønningsdag før fratreden”. “Alle opptjente feriepenger” omfatter både feriepenger opptjent 2013 og feriepengene opptjent i januar 2014. Arbeidsgiver må foreta forskuddstrekk for skatt for feriepengene som opptjenes og utbetales i januar 2014.

Jeg er litt usikker på hva du sikter til med å “få utbetalt mine 5 uker som lønn”. Feriepengeutbetalingen vil komme i tillegg til lønn i oppsigelselsestid. Husk imidlertid at feriepengene er ment å dekke inntektsbortfall i ferien, og at du ikke vil ha krav på feriepenger fra en eventuell ny arbeidsgiver før i 2015.

Med vennlig hilsen

Ole André Oftebro

For å se min Linkedin profil, klikk her

Vist 363 ganger. Følges av 1 person.